Voluntari SEV (EVS)

evs_database_page_photoAPEC este acreditata pentru a ajuta tineri voluntari din Romania care vor sa utilizeze Serviciul European de Voluntariat (SEV).
In acest fel, tinerii interesati sa ia contact si sa se implice in unele proiecte ale unor ONG-uri din alte tari, pot folosi reteaua de contacte SEV a APEC pentru a gasi un ONG potrivit pentru ei.

Serviciul European de Voluntariat (“SEV”, in engleza “EVS”) este un “serviciu de invatare”.
Tineri voluntari din Romania pot pleca la ONG-uri gazda din alte tari si, traind experiente de invatare non-formala in timp ce colaboreaza cu membrii ONG-urilor respective, isi imbunatatesc si capata noi competente pentru dezvoltarea personala, educationala, profesionala si pentru integrarea sociala.

Voluntarul SEV va primi sprijin in indeplinirea diverselor sarcini zilnice in colaborare cu ONG-ul gazda, dar si sprijin pentru integrarea cat mai usoara in tara-gazda (sprijin lingvistic si personal, inclusiv prevenirea posibilelor situatii dificile personale).
Un Stagiu SEV poate dura intre 2 si 12 luni.
Costurile voluntarului sunt acoperite in totalitate (cazare, masa, transport, bani de buzunar).

Voluntarul SEV va fi instruit de noi inainte de a pleca in strainatate, precum si de catre ONG-ul gazda din strainatate pe parcursului Stagiului SEV.

Daca esti interesat, scrie-ne un email la adresa contact@cunoastere.org:

– spune-ne ce experienta ai ca voluntar (este optionala), precum si ce domenii de activitate te intereseaza sau te pasioneaza (mediu, copii cu probleme etc. – alegi tu liber);

– ataseaza la email CV-ul tau (in format Europass, in engleza).

Periodic, noi organizam intalniri cu voluntarii inscrisi, pentru ca ei sa fie cat mai pregatiti atunci cand vor aparea oportunitati de plecare in Stagii SEV.

Te asteptam!