blog-post-img-666

Sună clopoţelul primului seminar Voluntar.ro!

Zarurile au fost aruncate şi iată-ne pregătiţi să urmăm traseul pe care ni l-am propus. Aşadar, emoţionaţi până în măduva oaselor, dăm start proiectului Voluntari pentru Viitor şi ne dorim să fie cu folos. Proiectul este implementat de Asociația pentru promovarea Economiei Cunoașterii (APEC) și este cofinanțat prin Programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

Deschidem seria seminariilor Voluntar.ro, dedicate promovării voluntariatului în data de 04 octombrie 2012 şi poposim pentru început la Colegiul National Mihai Eminescu din Iași, unde ne îndreptăm atenţia către elevii claselor a 12-a. Pentru ca întâlnirea cu ei să fie una de bun augur, le-am împletit un şirag de gânduri bune şi am adunat câteva repere zdravene care să-i ajute să înţeleagă ce presupune magnificul voluntariat de care toată lumea vorbeşte în stânga şi-n dreapta!

De asemenea, cei prezenţi pot afla lucruri indispensabile despre activităţile de voluntariat şi cu siguranţă, pot fi în posesia unui răspuns pentru o groază de întrebări: Care sunt beneficiile implicării în activităţi de voluntariat? Cum îmi aleg un stagiu potrivit aspiraţiilor mele în carieră? Care sunt oportunităţile existente în acest sens? Ne străduim să le asigurăm un pachet complet de poveşti interesante, informaţii relevante, experienţe inspirante şi tot felul de trips and tricks legate de voluntariat.

Dat fiind că din 2007 ocupăm un loc sub soarele Uniunii Europene, este inevitabil să nu povestim şi despre voluntariatul european şi, totodată despre posibilitaea de a-l practica. Mai întâi, ţinem să precizăm că APEC este un ONG acreditat de Serviciul European de Voluntariat sub trei funcţii: organizaţie gazdă, organizaţie cooardonatoare şi organizaţie care trimite persoane interesate să-şi îndeplinească misiuni de voluntariat, peste hotare.

Pentru că apreciem puterea exemplului, oferim celor ce participă la seminarul nostru ocazia de a descoperi impresionantele poveşti de voluntariat ale celor patru tineri străini, veniţi din Polonia, Franţa, respectiv Turcia, prin intermediul SEV. Aceştia sunt stabiliţi în Iaşi pe toată durata proiectului, perioadă în care APEC le va fi gazdă şi îi va ajută să simtă din plin bucuria de fi voluntar într-o altă ţară.

Dar, misiunea asociaţiei în cadrul proiectului Voluntari pentru Viitor este mult mai amplă şi este desăvârşită pe parcursul mai multor etape. Comunicarea este cheia. Comunicarea cu publicul ţintă format din tinerii din regiunea de Nord-Est a României, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Iniţal, APEC va promova voluntariatul, organizând 8 seminarii, în 8 locaţii diferite din Iaşi: licee, universităţii, sedii ong-uri, iar apoi, cei care îşi doresc să facă voluntariat, vor beneficia de un training de specialitate într-un cadru mai restrâns, urmat de o consiliere în privinţa optării pentru stagii care se potrivesc obiectivelor lor personale.

Şi dacă tot vă spuneam de misiune, asociaţia noastră, o călăuză în formă de meduză, şi-a întins tentaculele şi a adunat în visteria sa, www.voluntar.ro, numeroase oportunităţi de voluntariat, pentru voi. Vizitaţi-ne!

Beatrice Bogean

Niciun comentariu

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.