Proiectul “Voluntari pentru Viitor” s-a incheiat

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii anunta incheierea proiectului “Voluntari pentru Viitor” cofinantat prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 2 “Serviciul European de Voluntariat”.

Proiectul s-a desfasurat in perioada 01 mai 2012 – 30 aprilie 2013 si a avut drept obiectiv organizarea unei campanii de promovare a voluntariatului ca alternativa de dezvoltare personala si de implicare in comunitate, destinata tinerilor din orasul Iasi si din regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Activitatile proiectului au fost organizate cu sprijinul a 4 tineri din Franta, Turcia si Polonia care au activat ca voluntari pe toata durata de desfasurare a proiectului. Acestea au organizat 16 intalniri publice de promovare a voluntariatului si au tinut workshop-uri cu tinerii care doresc sa se implice in actiuni de voluntariat.

Proiectul promoveaza cetatenia europeana a tinerilor, in contextul conceptelor specifice cetateniei active, prin intermediul temelor de dezbatere si reflectie de actualitate care vor fi abordate in intalnirile publice cu tinerii: implicare activa in comunitate si modalitati de participare, voluntariatul si dezvoltarea personala si a comunitatii, creativitate si spirit antreprenorial in rezolvarea provocarilor din comunitate, cunoasterea mai buna a situatiei din alte tari europene etc.

Proiectul “Voluntari pentru Viitor” a fost cofinantat prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

Niciun comentariu