blog-post-img-739

Proiectul “Educatie pentru viata” pregateste tinerii pentru viitor

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii a lansat la data de 1.03.2013 proiectul “Educatie pentru viata”, din cadrul programului Tineret in Actiune – Actiunea Tineri pentru Europa, Subactiunea Initiative ale tinerilor. Proiectul are loc in regiunea de Nord-Est a Romaniei, iar grupul tinta il reprezinta tinerii care au terminat studiile medii si care nu au o sansa in continuarea invatamantului, nu au loc de munca si nu au nici o perspectiva cu privire la ce ar putea face mai departe.

Obiectivele proiectului sunt:

– 45 tineri sunt pregatiti pentru viitor si sunt sprijiniti sa isi croiasca un traseu profesional;
– 2.000 tineri, beneficiari indirecti, au acces la informatii practice cu privire la orientarea in cariera (modul de aplicare la job-uri, atitudinea la locul de muncaa, etc);
– facilitarea colaborarii dintre autoritati locale, tineri, ONG-uri, institutii de invatamant in desfasurarea activitatilor proiectului, pentru pregatirea beneficiarilor proiectului in proiectarea unui traseu profesional si gasirea unui loc de munca.

Primul pas a fost reprezentat de desfasurarea programelor de pregatire. In prima etapa s-au format 3 grupe a cate 15 persoane, iar workshop-urile au avut loc in datele de 22 iunie, 29 iunie si 6 iulie. In cadrul acestora, tinerii au fost instruiti despre modalitatea in care se completeaza un CV si o scrisoare de intentie. Li s-a pus la dispozitie si o baza de date cu locuri de munca disponibile in judetul Iasi, iar la finalul work-shop-ului li s-a aplicat un test de autoevaluare a abilitatilor.

Pornind de la informatiile obtinute, tinerii au sustinut  prezentari in 3 licee din judetul Iasi: Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei, Liceul Teoretic “Lascar Rosetti” din Raducaneni si Liceul Tehnologic Cozmesti.

Urmatorul pas din cadrul acestui proiect consta in realizarea de catre tineri a unui pliant cu informatii privind orientarea in cariera, care va fi distribuit in liceele si ONG-urile din judetul Iasi.

Scopul Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) il reprezinta promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana. Practic, APEC si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti, bazandu-se pe resursele specifice economiei cunoasterii

Niciun comentariu