blog-post-img-2011

Mediul antreprenorial în contact cu Start-up-urile din Regiunea Centru

Proiectul ”StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru regiunea Centru”, cod SMIS 105618, este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat cu Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii. Perioada de implementare este 18.01.2018 – 17.01.2021, iar valoarea totală a proiectului este de 11.753.076,00lei.

În perioada ianuari-iunie 2020 vor fi organizate 6 dezbateri publice cu factorii interesați din Regiunea Centru, câte un în fiecare din județele Covasna, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita. Dezbaterile sunt derulate în cadrul campaniei de stakeholder engagement ce are ca scop consolidarea parteneriatelor și crearea unui mediu de afaceri sustenabil în regiunea Centru. În cadrul evenimentelor, se va realiza și o prezentare a Centrului de sprijinire a afacerilor înființat în cadrul proiectului și a activităților care se organizează cu scopul de a sprijini afacerile nou înființate.

Campania de stakeholder engagement se va desfasura pe urmatoarele etape:

ETAPA 1 – Contactarea mediului antreprenorial, marilor companii din regiune, liderilor de opinie si administratiei publice in vederea capacitarii acestora pentru realizarea unui studiu care sa evalueze provocarile cu care se confrunta antreprenorii in regiunea Centru, precum si impedimentele existente in dezvoltarea mediului antreprenorial prin infiintarea de start-up-uri.

ETAPA2 – Realizarea a 6 dezbateri cu stakeholderi in fiecare judet al regiunii Centru. Pentru fiecare dezbatere expertii antreprenoriat, impreuna cu coordonatorul campaniei de stakeholder engagement vor pregati studii si analize si vor centraliza informatiile primite prin intermediul campaniei de email-ing pentru a pregati subiectul fiecarei dezbateri.

ETAPA 3 – Elaborarea pachetului de masuri propuse pentru dezvoltarea si stimularea antreprenoriatului si crearea unei retele care sa asigure preluarea solutiilor popuse, rezultatelor si experientei proiectului si sa asigure integrarea lor in politicile locale si regionale. De asemenea, daca la finalul dezbaterilor se va constata necesitatea, campania prevede si elaborarea unei propuneri legislative care sa asigura imbunatatirea mediului antreprenorial, prin masuri concrete de reducere a birocratiei, creare de facilitati pentru antreprenori etc.

ETAPA 4 – Realizarea Barometrului mediului de afaceri din regiunea Centru, radiografia mediului de afaceri in regiunea Centru.

ETAPA 5 – Realizarea unei metodologii de creare de micoclimate pentru sustinerea IMM-urilor. Folosindu-ne de lectiile invatate, experienta dobandita si rezultatele obtinute in cadrul proiectului, dar si din implementarea anterioara de proiecte pe programul Romania StartUp, precum si din experienta de consiliere a stat-upurilor si sustinere a acestora la inceput de drum, vom realiza o metodologie ce isi va dovedi utilitatea pentru orice institutie care doreste sa creeze platforme (huburi, clustere, incubatoare etc) pentru sustinerea start-upurilor si IMMurilor, precum si pentru integrarea acestora intr-o retea la nivel national, retea pe care partenerul 1 intentioneaza sa o creeze printr-un proiect distinct, ca parte a stategiei sale de dezvoltare pe termen lung.

Obiectivul general al proiectului este creșterea ocupării prin susținerea înființării a 40 de întreprinderi inovatoare și sustenabile cu profil non – agricol, precum și a 80 de noi locuri de munca în zonele urbane din regiunea Centru printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale a 400 de persoane prin mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și sprijin financiar.

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului sunt:

  • 400 de persoane interesate sa inceapa o afacere pe cont propriu selectate in cadrul proiectului;
  • 400 de participati la cursurile de competenţe antreprenoriale;
  • 400 de planuri de afaceri elaborate în cadrul cursurilor de formare antreprenorială;
  • 40 de afaceri selectate pentru sprijinire.

Invităm toți factorii interesați din regiunea Centru să se alăture demersului nostru.

Proiect cofinanțat din Fondul Social Europeanprin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Date de contact: Consiliul Județean Covasna, Piața Iuliu Maniu nr.10, Alba Iulia, jud.Alba, cod postal 510094, Sfântu Gheorghe, județul Covasna, email office@kvmt.ro, telefon 0267 311190.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Niciun comentariu

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.