Petitie online pentru linia aeriana Viena-Iasi

Catre conducerea companiei Austrian Airlines,
Domnului Jaan Albrecht
Domnului Dr. Andreas Bierwirth
Domnului Dr. Peter Malanik

Am luat la cunostinta cu ingrijorare de decizia companiei dumneavoastra de a reduce numarul de zboruri saptaminale ale avioanelor AUA pe ruta Viena-Iasi-Viena de la sase, cate existau incepand cu anul 2006, la patru.

Motivatiile care, dupa anul 2000, au contribuit la efortul AUA de a-si diversifica si extinde rutele de zbor in Romania, sunt si astazi actuale. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care in 2006 inca nu era infaptuita pe deplin, aduce o crestere semnificativa a schimburilor economice, politice si culturale si o cerere sporita in ceea ce priveste traficul de persoane dinspre si inspre Romania. Relatia economica speciala dintre Austria si Romania a jucat si joaca si astazi un rol esential in proiectele de dezvoltare ale Estului si Sud-estului Uniunii Europene. AUA a inteles deja foarte devreme ca in acest proces nu doar legatura cu Bucurestiul, ci si cu marile orase de provincie ale Romaniei, este foarte importanta, si a reusit pe aceasta cale sa faca din Viena si Austria una din cele mai cautate destinatii ale romanilor.

In ciuda unor rezistente, AUA a obtinut in anul 2006, cu sprijinul unor institutii romanesti, deschiderea liniei aeriene directe Viena-Iasi-Viena. Prin aceasta, compania dumneavoastra a avut posibilitatea sa acopere cererea tot mai stringenta catre conexiunea directa cu Centrul si Vestul Europei (si de aici mai departe) a unui numeros public de toate profesiile si varstele, locuind in zona de Est a Romaniei, ca si invers, a unui mare numar de calatori occidentali interesati sa ajunga direct in aceasta intinsa zona geografica. Zborul Iasi-Viena-Iasi s-a transformat curand intr-o punte privilegiata, legand nu doar orasul Iasi, al doilea ca marime al Romaniei, ci si toate centrele economice si culturale situate la Rasarit de Carpati, cu restul lumii. Popularitatea acestei linii aeriene este atestata in primul rand de incarcarea constanta a avioanelor, fapt care a invitat chiar la reflectia asupra oportunitatii unui al doilea zbor zilnic pe aceasta ruta.

Din aceasta cauza, recenta decizie de a renunta la zborurile directe Viena-Iasi-Viena in zilele de marti si joi a fost primita cu perplexitate de clientii companiei dumneavoastra. Nu intelegem cum o regiune cu intinderea Estului Romaniei, cu un imens potential economic si cultural, nu-si mai gaseste locul de pana acum in proiectele AUA, in comparatie cu Vestul tarii, si in ciuda succeselor evidente avute in ultimii cinci ani. Credem ca si pentru compania dumneavoastra devalorizarea unei linii aeriene pe care nu a realizat-o fara eforturi va reprezenta, mai ales pe termen lung, o pierdere deloc de neglijat.

Va rugam, de aceea, sa reanalizati consecintele deciziei de a reduce numarul de zboruri zboruri saptamanale ale avioanelor AUA pe ruta Viena-Iasi-Viena, in speranta ca aceasta poarta aeriana a Estului Romaniei are, impreuna cu si prin AUA, un viitor.

Voteaza aceasta petitie online aici.

Niciun comentariu