blog-post-img-2113

Final de campanie de stakeholder engagement

Universitatea “Valahia” din Târgoviște în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, implementează în perioada 12.01.2018–11.01.2021, proiectul ”InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil în regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS 105825, a cărui valoare totală este de 11.014.407, 44 lei. 

In cadrul acestei activitati s-a derulat o ampla campanie de stakeholder engagement care a avut ca scop consolidarea parteneriatelor si crearea unui mediu de afaceri sustenabil in regiunea Sud Muntenia care sa sustina dezvoltarea antreprenoriatului pe termen lung.

Campania de stakeholder engagement s-a desfasurat pe urmatoarele etape:

ETAPA 1 – Contactarea mediului antreprenorial, marilor companii din regiune, liderilor de opinie si administratiei publice in vederea capacitarii acestora pentru realizarea unui studiu care sa evalueze provocarile cu care se confrunta antreprenorii in regiunea Sud Muntenia, precum si impedimentele existente in dezvoltarea mediului antreprenorial prin infiintarea de start-upuri.

ETAPA2 – Realizarea a 7 dezbateri cu stakeholderi in fiecare judet al regiunii S.Muntenia. 

ETAPA 3 – Elaborarea pachetului de masuri propuse pentru dezvoltarea si stimularea antreprenoriatului si crearea unei retele care sa asigure preluarea solutiilor popuse, rezultatelor si experientei proiectului si sa asigure integrarea lor in politicile locale si regionale. 

Totodata s-a avut in vedere incurajarea si determinarea companiilor mari sa sustina IMM-urile din regiunea S.Muntenia prin dezvoltarea de realtii comerciale sau de parteneriat cu acestea, transparentizarea achizitiei de produse si servicii, prin promovarea achizitiilor prin intermediul centrului de afaceri si in general prin crearea unui mediu concurential transparent si nediscriminatoriu in regiune.

ETAPA 4 – Realizarea Barometrului mediului de afaceri din regiunea Sud Muntenia radiografia mediului de afaceri in regiunea Sud Muntenia

ETAPA 5 – Realizarea unei metodologii de creare de micoclimate pentru sustinerea IMM-urilor. 

”Tema secundara vizata” Campania de stakeholder engagement contribuie, totodata, si la tema secundarea „inovare sociala”, prin abordarea unor metode inovatoare de implicare activa a membrilor comunitatii in activitatile proiectului, pe de o parte prin implicarea antreprenorilor consacrati in mentorarea noilor antreprenori si pe de alta parte implicarea antreprenorilor, patronatelor, autoritatilor publice etc in identificarea problemelor cu care se confrunta mediul de afaceri si solutiilor relavante, precum si in demersul crearii conditilor necesare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri transparent in regiune. In ceea ce priveste combaterea discriminarii si aplicarea principiilor egalitatii de sanse – utilizarea platformei de selectie a GT si a ideilor de afaceri consta intr-o abordare inovatoare, deoarece evaluarea se va face prin anonimizarea datelor aplicantilor, masuri ce sustin evaluarea si selectie exclusiv pe criterii ce tin de potentialul economic al ideii de afaceri, si pe motivatia de participare la proiect pentru persoane. Totodata, proiectul propune crearea unui centru de afaceri in regiune, si dezvoltarea unei metodologii de creare a microclimatelor de sustinere a afacerilor in vederea crearii si altor centre de acest fel si crearea de parteneriate, asigurand in acelasi timp transferul programului de incubare perfectionat prin proiect. Nu in ultimul rand, proiectul prevede selectia, sprijinirea si finantarea a cel putin 4 afaceri care promoveaza concret inovarea sociala, prin preluarea de catre firme a unor servicii publice sau servicii necesare in comunitatile din regiune.

In cadrul centrului pentru sprijinirea afacerilor s-au derulat activitati de sprijinire a afacerilor nou infiintate, activitati care sa sustina promovarea acestora pe piata atat in cadrul spatiului, cat si virtual prin intermediul platformei electronice. Ne-m propus ca prin acest format sa dezvoltam relatii intre intreprinderile nou infiintate si antreprenorii consacrati din regiune, pentru a intari pozitia acestora in piata.

Obiectivul general al proiectului este creșterea ocupării prin susținerea înființării a 40 de întreprinderi inovatoare și sustenabile cu profil non – agricol, precum și a 80 de noi locuri de munca în zonele urbane din regiunea Sud Muntenia printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale a 400 de persoane prin mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și sprijin financiar.

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului sunt: 

  • 400 de persoane interesate sa inceapa o afacere pe cont propriu selectate in cadrul proiectului; 
  • 400 de participati la cursurile de competenţe antreprenoriale; 
  • 400 de planuri de afaceri elaborate în cadrul cursurilor de formare antreprenorială;
  • 40 de afaceri selectate pentru sprijinire. 

Invităm toți factorii interesați din regiunea Sud-Muntenia să se alăture demersului nostru.

Proiect cofinanțat din Fondul Social Europeanprin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Date de contact: www. valahia.ro, rectorat@valahia.ro, tel: +40/245/206101, Str. Aleea Sinaia, nr. 13,130004 Târgoviște, Dâmbovița

Niciun comentariu

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.