Fii si tu “Voluntar pentru Viitor”!

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii anunta lansarea proiectului “Voluntari pentru Viitor” cofinantat prin Programul “Tineret in Actiune”, actiunea 2 “Serviciul European de Voluntariat”.

Proiectul se desfasoara in perioada 01 mai 2012 – 30 aprilie 2013 si are drept obiectiv organizarea unei campanii de promovare a voluntariatului ca alternativa de dezvoltare personala si de implicare in comunitate, destinata tinerilor din orasul Iasi si din regiunea de Nord-Est a Romaniei.

Proiectul promoveaza cetatenia europeana a tinerilor, in contextul conceptelor specifice cetateniei active, prin intermediul temelor de dezbatere si reflectie de actualitate care vor fi abordate in intalnirile publice cu tinerii: implicare activa in comunitate si modalitati de participare, voluntariatul si dezvoltarea personala si a comunitatii, creativitate si spirit antreprenorial in rezolvarea provocarilor din comunitate, cunoasterea mai buna a situatiei din alte tari europene etc.

Activitatile proiectului vor fi organizate cu sprijinul a 4 tineri din Franta, Turcia si Polonia care vor locui in Iasi si vor activa ca voluntari pe toata durata de desfasurare a proiectului.

Asociatia pentru Promovare Economiei Cunoasterii este o organizatie de tineri care incurajeaza implicarea activa a cetatenilor in comunitate pentru a obtine un impact pozitiv asemanator cu rezultatele inregistrate in tarile dezvoltate. Sprijinim implicarea tinerilor in activitati de voluntariat, stiind ca aceasta cale ofera numeroase ocazii de acumulare de informatii si experiente utile si de dezvoltare a unor abilitati practice care faciliteaza gasirea mai rapida a unui loc de munca in timpul studiilor si dupa absolvire.

Date de contact:
Tel: 0755.935.332
Email: contact@voluntar.ro
www.voluntar.ro
www.cunoastere.org

Niciun comentariu