blog-post-img-85

“Fabricat in Iasi” – proiectul care va schimba comunitatea locala!

Pe 18 octombrie 2010, ora 18:00, în sala „Mihai Eminescu”, Grand Hotel Traian, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC) lansează în mod oficial proiectul “Fabricat in Iaşi”.

„Fabricat în Iaşi” va crea un cadru propice îmbunătăţirii situaţiei economice locale. Încurajând consumul de produse şi servicii locale se doreşte scăderea ratei şomajului şi creşterea numărului locurilor de muncă. Totodată, alegând produsele şi serviciile fabricate în Iaşi în detrimentul celor externe se va contribui şi la protejarea mediului înconjurător.

Conform viziunii proiectului, „Fabricat in Iaşi” va fi cel mai complex proiect local cu impact pozitiv asupra economiei pe termen lung. Misiunea proiectului este sa informeze localnicii despre beneficiile consumului de produse sau servicii fabricate în Iaşi precum si sa-i faca sa constientizeze importanta acestora.

Principalele obiective ale proiectului „Fabricat in Iaşi” sunt:
• Relansarea conceptului “Fabricat in Iaşi” pentru încurajarea consumului de produse fabricate in Judetul Iaşi cu scopul de a relansa economia locala.
• Organizarea de evenimente si actiuni cu impact asupra institutiilor locale, ONG-urilor si producatorilor.
Publicul ţintă al proiectului este constituit din locuitorii Iaşului si producatori locali, iar până în momentul de faţă, “Fabricat în Iaşi” este susţinut de Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, Grand Hotel Traian, Casa de vinuri ABV Invest şi Aquamold.

După lansarea proiectului “Fabricat in Iaşi” pe data de 18 Octombrie 2010 va urma organizarea Zilelor “Fabricat In Iaşi”, respectiv în fiecare lună se vor organiza evenimente de promovare indoor şi outdoor, online şi offline.

Totodată, printre acţiunile specifice se număra şi Salonul “Fabricat in Iaşi”, o expoziţie a producătorilor ieşeni, Caravana “Fabricat in Iaşi”, Concursul Guiness Book “Fabricat in Iaşi”, concurs pentru înscrierea unui producator din Iaşi în Cartea Recordurilor sau Zilele brandurilor ieşene ce vor promova brandurile ieşene la raftul magazinelor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 comentarii

  • sandu (10 ani ago)

    O initiativa laudabila dar total nerealista, e bine oricum ca tocati niste bani europeni in economia locala.