blog-post-img-1675

CONFERINTA DE FINALIZARE A PROIECTULUI „EGALITATE REALA, NU CONCEPTUALA”! (Cluj-Napoca, 25 iunie 2015)

In data de 25 iunie 2015, incepand cu orele 17:00 va avea loc conferinta de finalizare a proiectului „Egalitatereala, nu conceptuala!” in cadrul careia vor fi prezentate rezultatele proiectului si a activitatilor derulate impreuna cu membrii grupului tinta. Evenimentul se va desfasura la Hotel Golden Tulip Cluj (Str. Observatorului, nr. 129, Cluj-Napoca) si sunt asteptati sa participle reprezentanti aiautoritatilor publice locale, ai organizatiilor cu activitate relevant in domeniul ocuparii si incluziunii sociale, membri ai societatii civile si ai partenerilor sociali, precum si femei reprezentante ale grupului tinta.

Conferinta isi propune sa marcheze rezultatele obtinute pe perioada derularii proiectului, sa prezinte exemple de success in ceea ce priveste integrarea femeilor pe piata muncii si sa lanseze studiul privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piatamuncii din regiunea Nord-Vest.

La eveniment vor fi prezente reprezentante ale grupului tinta pentru a impartasi din experienta dobandita pe durata programului de formare profesionala oferit in cadrul proiectului, agenda evenimentului continuand cu o radiografie a practicilor existente in domeniul resurselor umane si cu prezentarea imaginii femeii pe piata muncii. Rezultatele studiului vor fi sustinute de bunele practice privind incluziunea economica a femeilor la nivel local prezentate de reprezentanti ai companiilor care au contribuit la realizarea cercetarii.

Proiectul, demarat in iunie 2014, a avut ca scop cresterea oportunitatilor de angajare pentru femei, imbunatatirea accesului egal la ocupare si construire a unei cariere de succes, promovarea antreprenoriatului in randul femeilor si implicarea autoritatilor in problem ce tin de egalitatea de sanse.

In cadrul proiectului 250 de femei au participat la un program intensiv de calificare in meseriile de lucratorin comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist, in vederea asigurarii accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale.

Indicatori realizati

  • 250 de femeiparti cipante la cursurile de calificare si 50 de femei participante la cursurile de perfectionare;
  • 6 mese rotunde organizate in cadrul campaniei de informare privind egalitatea de sanse;
  • 1 raport privind echitatea si egalitatea de gen pe piata muncii din regiunea Nord-Vest;
  • 1 cercetare privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pepiata muncii din regiunea Nord-Vest.

 

Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine de la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.

 

Despre parteneri

Asociaţia JCI Active Citizens Cluj este o organizaţie  de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International ce urmăreşte crearea de schimbări pozitive şi durabile în societate şi dinamizarea comunităţii clujene prin acţiunile întreprinse în cele 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personală şi internaţionalism. Misiunea asociaţiei este oferirea tinerilor antreprenori de oportunităţi pentru dezvoltarea spiritului întreprinzător şi calităţilor de lider, necesare succesului în afaceri şi în viaţă.

Loop Operations este o companie de consultanţă integrată pentru proiecte sustenabile, oferind o gamă completă de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul şi promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills şi Communication –  se completează reciproc, transformând eforturile de dezvoltare ale unui proiect într-un proces fluid şi natural.

Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă (CRCA) este o asociație nonprofit, a cărei misiune este de a promova cetățenia activă prin sprijinirea implicării, civismului și responsabilității. Scopul CRCA este promovarea și dezvoltarea cetățeniei active, stimularea implicării active a tuturor entităților (cetățeni și organizații), prin crearea de instrumente și programe care să sprijine dezvoltarea socială și economică durabilă, inteligentă și incluzivă a României.

Institutul Economic Român este o organizație neguvernamentală, inființată pentru a contribui la reducerea decalajelor de dezvoltare economică și socială dintre România și celelalte state membre ale Uniunii Europene. Organizația își propune să susţină procesului de realizare a coeziunii economice şi sociale a României prin sprijinirea punerii în aplicare a Planului Naţional de Dezvoltarei.

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii este o organizație neguvernamentală ce are ca scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoașterii în rândul tinerilor din România, pentru susținerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social și cultural din România, în contextul integrării în Uniunea Europeană. Organizația și-a propus să acționeze ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societații românești.

Niciun comentariu

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.