blog-post-img-2009

Comunicat de Presă ”Mediul antreprenorial în contact cu Start-up-urile din Regiunea Sud Muntenia

Universitatea “Valahia” din Târgoviște în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, implementează în perioada 12.01.2018–11.01.2021, proiectul ”InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil în regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS 105825, a cărui valoare totală este de 11.014.407, 44 lei.

Beneficiarii proiectului au participat la o dezbatere în data de 21 noiembrie începând cu ora 08:00, în municipiul Ploiești. Evenimentul a durat aproximativ aproximativ 3 ore și s-a desfășurat la Hotel Central. Au participat tineri antreprenori prahoveni doritori să cunoască și să realizeze noi contacte de afaceri. Participanții au avut posibilitatea să-și prezinte propria afacere și produsele/serviciile pe care le realizează, să adreseze întrebări și să primească răspunsuri la problemele de piață cu care se confrumtă micii antreprenori. Deasemeni, au realizat noi contacte de afaceri.Dezbatere este derulată în cadrul campaniei de stakeholder engagement ce are ca scop consolidarea parteneriatelor și crearea unui mediu de afaceri sustenabil în regiunea Sud-Muntenia. În cadrul evenimentului, s-a realizat și o prezentare a Centrului de sprijinire a afacerilor înființat în cadrul proiectului și a activităților care se organizează cu scopul de a sprijini afacerile nou înființate.

Campania de stakeholder engagement se va desfasura pe urmatoarele etape:

ETAPA 1 – Contactarea mediului antreprenorial, marilor companii din regiune, liderilor de opinie si administratiei publice in vederea capacitarii acestora pentru realizarea unui studiu care sa evalueze provocarile cu care se confrunta antreprenorii in regiunea Sud Muntenia, precum si impedimentele existente in dezvoltarea mediului antreprenorial prin infiintarea de start-upuri.

ETAPA2 – Realizarea a 7 dezbateri cu stakeholderi in fiecare judet al regiunii S.Muntenia. Pentru fiecare dezbatere expertii antreprenoriat, impreuna cu coordonatorul campaniei de stakeholder engagement vor pregati studii si analize si vor centraliza informatiile primite prin intermediul campaniei de email-ing pentru a pregati subiectul fiecarei dezbateri.

ETAPA 3 – Elaborarea pachetului de masuri propuse pentru dezvoltarea si stimularea antreprenoriatului si crearea unei retele care sa asigure preluarea solutiilor popuse, rezultatelor si experientei proiectului si sa asigure integrarea lor in politicile locale si regionale. De asemenea, daca la finalul dezbaterilor se va constata necesitatea, campania prevede si elaborarea unei propuneri legislative care sa asigura imbunatatirea mediului antreprenorial, prin masuri concrete de reducere a birocratiei, creare de facilitati pentru antreprenori etc.

ETAPA 4 – Realizarea Barometrului mediului de afaceri din regiunea Sud Muntenia radiografia mediului de afaceri in regiunea Sud Muntenia

ETAPA 5 – Realizarea unei metodologii de creare de micoclimate pentru sustinerea IMM-urilor. Folosindu-ne de lectiile invatate, experienta dobandita si rezultatele obtinute in cadrul proiectului, dar si din implementarea anterioara de proiecte pe programul Romania StartUp, precum si din experienta de consiliere a stat-upurilor si sustinere a acestora la inceput de drum, vom realiza o metodologie ce isi va dovedi utilitatea pentru orice institutie care doreste sa creeze platforme (huburi, clustere, incubatoare etc) pentru sustinerea start-upurilor si IMMurilor, precum si pentru integrarea acestora intr-o retea la nivel national, retea pe care partenerul 1 intentioneaza sa o creeze printr-un proiect distinct, ca parte a stategiei sale de dezvoltare pe termen lung.

Obiectivul general al proiectului este creșterea ocupării prin susținerea înființării a 40 de întreprinderi inovatoare și sustenabile cu profil non – agricol, precum și a 80 de noi locuri de munca în zonele urbane din regiunea Sud Muntenia printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale a 400 de persoane prin mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și sprijin financiar.

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului sunt:

  • 400 de persoane interesate sa inceapa o afacere pe cont propriu selectate in cadrul proiectului;
  • 400 de participati la cursurile de competenţe antreprenoriale;
  • 400 de planuri de afaceri elaborate în cadrul cursurilor de formare antreprenorială;
  • 40 de afaceri selectate pentru sprijinire.

Invităm toți factorii interesați din regiunea Sud-Muntenia să se alăture demersului nostru.

Proiect cofinanțat din Fondul Social Europeanprin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Date de contact: www. valahia.ro, rectorat@valahia.ro, tel: +40/245/206101, Str. Aleea Sinaia, nr. 13,130004 Târgoviște, Dâmbovița

 

Niciun comentariu

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply

Rules of the Blog
Do not post violating content, tags like bold, italic and underline are allowed that means HTML can be used while commenting. Lorem ipsum dolor sit amet conceur half the time you know i know what.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.