Demers pentru modificarea legii 52/2003 privind transparenta decizionala

APEC, in calitatea sa de membra a Coalitiei 52 pentru imbunatatirea Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica din Romania, va invita la lansarea in Iasi a Coalitiei in cadrul conferintei de presa care va avea loc joi, 9 februarie 2012, incepand cu ora 13, in sala de sedinte a Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi 2003, bdul. Carol I, nr. 4B (cladirea Habitat, corp B, et. II).

Cu această ocazie, vor fi prezentate si rezultatele unui studiu privind respectarea Legii 52 la nivel national, precum si demersul de advocacy pentru modificarea Legii 52/2003 cu privire la transparenta decizionala.

Mai multe detalii gasiti in invitatia la conferinta de presa.

Coalitia 52 este formata din cetateni si asociatii legal constituite, care cunosc si au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica din Romania, cu precadere in cadrul proiectului ,,Partener activ si implicat”. Scopul Coalitiei este de a impune modificari ale legii care sa garanteze consultari publice corecte si oneste, inclusiv sanctiuni pentru cei care o incalca. La nivelul Judejului Iasi, au aderat deja la Coalitie 10 organizatii, printre care Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi 2003 (AOAI), Patronatul ”Uniunea Generala a Industriasilor” (UGIR) – filiala Iasi si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC).

Niciun comentariu