Coalitia 52 – Dezbatere privind transparenta decizionala in administratia publica din Iasi

Membrii din Iasi ai Coalitiei 52 va invita, vineri 17 februarie 2012, sa participati la masa rotunda “Mai mult respect in relatia dintre autoritatile publice si cetateni prin modificarea Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica“.

Evenimentul va avea loc de la ora 11, in Sala Galbena a Prefecturii Judetului Iasi, in cadrul lui urmand a fi dezbatute problemele apărute în aplicarea Legii 52/2003 alaturi de membri ai societatii civile, parlamentari din judetul Iasi si reprezentanti ai autoritatilor locale.
De asemenea, vor fi supuse dezbaterii amendamentele pe care Coaliția 52 le considera imperios necesare la aceasta lege.

La nivel national, in mai multe orase din Romania, cetatenii au manifestat pentru RESPECT si DIALOG in relatia cu autoritatile publice. Subiectul mesei rotunde corespunde, in primul rand, cerintelor actuale ale cetatenilor care continua sa faca presiuni in intreaga tara. In acelasi timp, aduce in atentia opiniei publice rezultatul cercetarii realizate de Academia de Advocacy privind modalitatea in care primariile de municipii, consiliile judetene si ministerele inteleg sa respecte prevederile Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Concluziile cercetarii reflecta dezinteresul majoritatii autoritatilor publice fata de dialogul cu cetatenii, fapt care poate duce la descurajarea celor care doresc sa fie consultati si implicati in luarea deciziei publice.

In cadrul mesei rotunde vor fi prezentate detalii referitoare la modul in care autoritatile publice locale si nationale au raspuns cererilor elaborate de Academia de Advocacy, conform Legii 52/2003. Materialele care au stat la baza elaborarii studiului si intreaga bibliografie care a condus la acest demers pot fi studiate pe site-ul www.advocacy.ro.

La finalul seriei de mese rotunde organizate de Coaliția 52 in toata tara, vor fi preluate punctele de vedere ale decidentilor politici – parlamentari, consilieri locali si judeteni, primari, presedinti de consilii judetene – in sustinerea amendamentelor propuse.

Va invitam sa confirmati participarea, pana pe 16.02.2012, la adresa: lobbypentruiasi@yahoo.com

Persoana de contact: Gabriel Lazar, 0755.935.332

Niciun comentariu