Clusterul New Media infiintat la Iasi

La initiativa Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC), la Iasi au fost demarate procedurile de infiintare ale unui Cluster New Media.
Clusterul va cuprinde companii din New Media (tehnologii internet, platforme mobile etc.), universitati, firme de consultanta specializate, institutii deconcentrate si organizatii mass-media.

Obiectivele noului Cluster New Media sunt:
– armonizarea si reprezentarea intereselor intreprinderilor din judetul Iasi cu activitati in domeniul New Media;
– cresterea competitivitatii companiilor membre, prin participarea comuna pe pietele de desfacere si schimburi de informatii si know-how in proiecte comune;
– colaborarea cu institutii de cercetare si inovare si cu institutii de invatamant superior;
– facilitarea atragerii de fonduri europene si alte finantari de catre organizatiile membre ale clusterului;
– colaborarea mai buna cu institutiile si autoritatile publice.

Semnarea acordului de parteneriat a avut loc in data de 8 iunie 2012, in cadrul unei intalniri desfasurate in incinta Parcului Stiintific si Tehnologic Tehnopolis din Iasi.

In perioada urmatoare, vor continua discutiile cu alte firme interesate, in vederea intrarii acestora in Clusterul New Media Iasi.

Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) are drept scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoasterii in Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural in contextul integrarii in Uniunea Europeana.
APEC actioneaza ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti bazandu-se pe resursele specifice economiei cunoasterii.

Niciun comentariu