Audiere publica: Eficientizarea cheltuirii fondurilor destinate cooperarii transfrontaliere Romania-Ucraina-Moldova

Marti, 6 martie 2012, intre orele 11.00-13.00, va avea loc la Suceava audierea publica „Eficientizarea cheltuirii fondurilor destinate cooperarii in zona transfrontaliera Romania-Ucraina-Republica Moldova”.
Audierea publica va vea loc in cadrul Universitatii “Stefan cel Mare”, Str. Universitatii nr. 13, sala „Dimitrie Leonida”.

La audierea publica vor fi invitati reprezentantii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava, ai Autoritatii Comune de Management a programului, autoritati publice locale si judetene, aplicanti si beneficiari ai Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova din Romania, Ucraina si Republica Moldova, reprezentanti ai mediului de afaceri, reprezentanti ai mediului universitar precum si organizatii neguvernamentale.

Grupul de initiativa este format din: Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii Iasi, Patronatul Judetean al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Iasi, Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi si Asociatia Studentilor si Tinerilor Ingineri Politehnisti Iasi.

Scopul acestei audieri publice este de a colecta solutii la intrebarile:

  • Cum pot fi imbunatatite procedurile de implementare a programului referitoare la achizitii secundare si verificare a cheltuielilor ce vizeaza beneficiarii, astfel incat sa se asigure cheltuirea legala si eficienta a acestor fonduri?
  • Cum considerati ca pot fi imbunatatite procedurile privind contractarea finantarii nerambursabile?

Aceasta audiere publica urmareste colectarea de solutii de la reprezentantii  institutiilor sau organizatiilor care au aplicat sau au beneficiat de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova.

Sintetizarea acestor solutii va aparea intr-un raport realizat de Comisia de Experti a audierii publice.
Raportul va fi prezentat opiniei publice in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc in urmatoarele 10 zile de la derularea audierii publice si va fi transmis tuturor participantilor la eveniment precum si decidentilor nationali responsabili de derularea programului, atat din Romania, cat si din tarile partenere in acest program, Ucraina si Republica Moldova.

Aveti ocazia sa va exprimati punctul de vedere fata de propunerea initiatorilor, intr-o formula riguroasa si bine argumentata!

Cei interesati sa participe sunt rugati sa-si exprime mai intai opinia in scris si sa o transmita la adresa de email: lobbytransfrontalier@gmail.com, impreuna cu formularul de inscriere completat cu exprimarea optiunii:
– transmiterea opiniei scrise;
– transmiterea opiniei scrise si sustinerea ei verbala la audierea public;
– participarea in sala.

Procedura si regulamentul de organizare a audierii publice, indrumarul de redactare a depozitiilor (opiniilor scrise), bibliografia, formularul de inscriere, precum si alte informatii utile le puteti primi trimitand un email la: lobbytransfrontalier@gmail.com

Niciun comentariu