ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA ECONOMIEI CUNOAȘTERII

PREZENTARE

APECAsociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii (APEC) are drept scop promovarea conceptelor specifice economiei cunoașterii în România, pentru susținerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social și cultural în contextul integrării în Uniunea Europeană.

APEC acționează ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societății românești bazându-se pe resursele specifice economiei cunoașterii.

RAPORT ANUAL DE ACTIVITATE 2014

PROIECTE

Investiniasi

Numele proiectului: Invest in Iasi – campanie publică pentru atragerea de investiții în regiunea Iași

Numărul de oameni implicați în proiect: 12

Bugetul anual: 12000 euro

Rezultatele proiectului:
– Ghidul online www.investiniasi.ro
– Conferința Invest in Iasi Tel Aviv 2014, Israel
– Conferința Invest in Iasi Viena, Austria
– Eveniment Invest in Iasi Corner, Chișinău Republica Moldova

logo-_afaceri

Numele proiectului: Conferințele Afaceri.ro 2014

Manager Proiect: Carmen Buburuz

Numărul de oameni implicați în proiect: 8

Buget anual: 5000 lei / eveniment ( 80000 lei total).

– 16 conferințe organizate în România și Republica Moldova;
– 1600 participanți la evenimente;
– 1065 companii participante la conferințe.

logo_economiaeol

Numele proiectului: EconomiaOnline.ro

Manager Proiect: Bogdan Căpraru

Revista EconomiaOnline.ro, un proiect APEC lansat în luna mai 2012, continuă să fie o publicație fanion în domeniul economic și academic. Pe parcursul anului 2014 a atras autori de valoare, ajungând la un număr de 56 de autori. Subiectele atinse au fost de real interes, racordate la probleme naționale și internaționale ale economiei. În decembrie 2014 revista a publicat un număr de 140 de articole. Pentru anul 2015 își propune atragerea în continuare de autori cu vizibilitate și abordarea de subiecte „fierbinți” pentru societatea românească.

Echipa redacțională:
– Bogdan Căpraru – redactor șef
– Adina Apatachioaei
– Iuliana Loredana Baltag
– Raluca Damii
– Ioana Raluca Diaconu
– Catalin Iftenie
– Ciprian Raicu
– Loredana Savin
– Alexandra Soroceanu Toma
– Iuliana-Ioana Tomuleasa
– Cazimir Tvigun

Buget: cheltuieli (Bogdan Căpraru resurse personale): cheltuieli cu deplasarea le evenimente de presă 1.500 lei

apecNumele proiectului: Proiecte umanitare – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria (Clinica de Onco-pediatrie)

Manager Proiect: Lidia Alexa

Numărul persoanelor implicate: 3

Bugetul anual: 5.193 Lei

Rezultate:
– fereastră PVC + geamuri termopan (cameră consultații chirurgie)
– instrumental chirurgical (chirurgie)
– cadouri copiii Secție de Oncologie

Numele proiectului: Egalitate reală, nu conceptuală!

Manager Proiect: Gabriel Lazăr

Obiectivul proiectului: „dezvoltarea și promovarea principiului egalității de șanse și de gen pe piața muncii, în regiunea NV”.

Dintre activitățile proiectului:

– Organizare, împreună cu partenerii, a evenimentului de lansare a proiectului de la Oradea.
– Realizarea procedurilor de achiziție publică.
– Organizarea unei mese rotunde cu tema „Particularități ale muncii la nivelul regiunii Nord-Vest” în Oradea.

Buget total alocat pentru APEC – 265.088 lei

perfectionare

Numele proiectului: Perfecționare.ro

Manager Proiect: Gabriel Lazăr

Indicatori:
– 7 grupe de curs organizate, din care 2 în anul 2013 și 5 în anul 2014.
– 99 de cursanți, din care 71 la cursul de „Manager Proiect”, 14 la cursul de „Expert Achiziții Publice”, 14 la training-ul din Republica Moldova.

Buget total: 34.725 lei (din care 5.000 lei în 2013 și 29.725 lei în 2014)

moldovavreaautostrada

Numele proiectului: Moldova vrea Autostradă – campanie civică apolitică, de lobby și advocacy, scopul acesteia fiind influențarea legitimă a deciziilor guvernamentale referitoare la autostrada Iași – Târgu Mureș.

Număr persoanelor implicate: 6

Buget: 2000 RON

Rezultate:

– Site-ul web oficial al campaniei – http://moldovavreaautostrada.ro/.
– Monitorizarea autorităților, presei locale și naționale, preluarea știrilor cu privire la tema construcției segmentului de autostradă Târgu Mureș – Ungheni – secțiunea http://moldovavreaautostrada.ro/monitorizare/.
inițierea petiției on-line „Moldova vrea Autostradă” (http://www.petitieonline.com/moldova_vrea_autostrada).
– Efectul de Domino pentru impunerea ideii în rândul partidelor, administrațiilor publice locale și centrale.
– Efectul bulgărelui de zăpadă – s-a transformat treptat într-o adevărată mișcare civică a întregii Regiuni de Est a țării.

Sigla_urgente.ro_nNumele proiectului: Spitalul Regional de Urgență Moldova – campanie civică apolitică ce militează pentru găsirea unor soluții concrete cu privire la construcția Spitalului Regional de Urgențe Moldova.

Număr persoanelor implicate: 4

Buget: 170 RON

Rezultate:
– Site-ul web oficial al campaniei – http://urgente.ro/.
– Petiție privind înființarea Spitalului Regional de Urgențe Moldova – http://www.petitieonline.com/petitie_privind_infiintarea_spitalului_de_urgente_moldova
– Monitorizarea autorităților, presei locale și naționale și preluarea știrilor cu privire la necesitatea înființării Spitalului Regional de Urgențe – http://urgente.ro/monitorizare/.

voluntar7-300x2781

Numele proiectului: Voluntar.ro – platforma online care reunește ofertele de voluntariat cu cererile de voluntariat ale diverselor asociații, organizații și persoane fizice

Ziua Voluntar.ro

Proiectul „Ziua Voluntar.ro”

Manager Proiect: Mădălina Viziteu

Numărul persoanelor implicate: 11

– Departament resurse umane: Asavei Alexandra, Dâscă Ioana, Hutuleac Bogdan
– Coordonare proiect: Chiuchiu Sergiu, Cojocariu Vlăduț
– Promovare: Voiculescu Robert, Onu Camelia
– Parteneriate: Arhip Alexandra, Leuciuc Ana, Țuțu Laura.

Buget: 2500 lei

Rezultate:

– Un eveniment local, în data de 05/12/2014 desfășurat în Atrium Palas, Iași unde se înregistrează zilnic un trafic de peste 50000 de persoane;
– Încheierea a 50 de contracte de voluntariat între ONG-urile și participanții la proiect;
– Peste 200 vizitatori la fiecare stand;
– 1000 de vizitatori lunar pe pagina oficială: www.voluntar.ro;
– Atragerea de noi parteneri pentru Voluntar.ro;
– Creşterea gradului de conştientizare şi interes a grupului ţintă cu privire la importanța și beneficiile voluntariatului atât pentru voluntar cât și pentru comunitate;

Le mulțumim managerilor și membrilor echipelor de proiecte pentru devotament, profesionalism, implicare, creativitate.

În 2015, continuăm să scriem povestea de succes a proiectelor Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail